Notícies de parlament

La CUP valora l’acord anunciat de la llei d’habitatge com una “renúncia més d’ERC davant el PSOE”.

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs contenciós presentat per Pau Juvillà contra els acords de la Junta Electoral Central que van declarar la 'inelegibilitat sobrevinguda' i, en conseqüència, van dictar la retirada de la seva acta de diputat, a instàncies dels partits, Ciutadans, el Partit Popular i VOX. Una decisió que l'exdiputat de la CUP-NCG ha qualificat de "una nova injustícia que consolida la persecució de l'independentisme i que evidencia la manca de la llibertat d'expressió a l'Estat espanyol".

Missatges racistes a Twitter

Ja està en mans de SOS Racisme la campanya d'assetjament a xarxes contra la diputada i candidata per Barcelona, Basha Changue. La Diputada i alcaldable per Barcelona ha fet arribar tota la informació del cas als serveis jurídics de l’entitat perquè es puguin prendre les accions legals oportunes.

La CUP-NCG assistirà a la cimera sobre l’aigua amb propostes “a llarg termini” per fer front a la situació de sequera que pateix el país. Pels anticapitalistes, el govern està tractant “la situació d’excepcional i només planteja mesures pedaços” i han demanat un replantejament sobre l’ús de l’aigua del país “cal un debat amb profunditat del model econòmic i productiu perquè el que en diuen ‘urgent’ serà la nova normalitat’, en paraules del diputat, Dani Cornellà.

Els cupaires demanen més control democràtic sobre els Mossos d’Esquadra i exigeixen més direcció per part del  govern, “Interior ha de poder dirigir políticament l'Administració. Ja n'hi ha prou de cossos policials i Sindicats que volen actuar com a Quart Poder”, ha dit el diputat de la CUP-NCG, Xavier Pellicer. Per aquest motiu, han entrat a registre una bateria de preguntes i sol·licituds d’informació per fiscalitzar l’activitat dels Mossos d’Esquadra.

El Congrés dels Diputats i el Govern espanyol estan boicotejant la comissió del Parlament del Europeu per investigar el Catalan Gate. Així ho denuncia la CUP, que alerta que la institució ha utilitzat com a excusa el dia festiu del proper dilluns 20 de març i ha fixat la moció de censura de VOX pel dia següent per tal de no programar reunions de treball i, així, no rebre la missió europea . Segons els anticapitalistes, aquest modus operandi de les Corts espanyoles són “una falta de respecte cap al Parlament Europeu i un boicot actiu a l’esclariment dels fets per assumir responsabilitats”.

La CUP-NCG ha denunciat que el govern de Pere Aragonès vulgui  “convertir el país en un parc temàtic en venda”. Ho ha fet el diputat, Xavier Pellicer, durant la sessió de control del Parlament on ha assegurat que el govern està duent a terme ‘el pitjor model de país’: “Jocs Olímpics, Hard Rock, Quart Cinturó i Aeroport del Prat. Per a vostè el país és un parc temàtic en venda”, ha dit Pellicer. 

La CUP fa una crida a sumar-se a la vaga general i a sortir als carrers amb motiu del dia de les dones treballadores. Sota el lema "Més feminisme és el que ens cal", els anticapitalistes seran presents a les més de cinquanta convocatòries del moviment feminista dels Països Catalans.

La CUP-NCG ha introduït una esmena de 40 milions als pressupostos de la Generalitat per garantir la prova pilot i la posterior implementació de la Renda Bàsica Universal (RBU). La diputada, Eulàlia Reguant, ha instat a Esquerra Republicana a donar-hi suport i no cedir davant l’ofensiva del partit socialista que vol “carregar-se” la RBU a través d’una esmena a la Llei de Mesures: “Un cop més, el PSC de Salvador Illa té clara la seva trinxera: la Patronal i l’Ibex35.

La CUP-NCG ha denunciat que el govern de la Generalitat hagi finançat la fundació antiavortista Pro Vida amb 40 mil euros els darrers dos anys de legislatura. Una informació a la qual han accedit després d’entrar preguntes al Departament de Drets Socials i que aquest els hagi justificat el finançament assegurant que les subvencions han anat destinades a: “atendre a infants i a adolescents en situació de risc, i a cobrir les necessitats bàsiques de famílies i persones en situació de vulnerabilitat”. 

Pàgines