La CUP informa 2.

Nou Ple Extraordinari, 22.01.2013, amb 5 mocions presentades per l’oposició i amb un llarg temps d’espera per a entrar a l’ordre del dia.  La posada fou repetida: totes s’aprovaren amb els 7 de l’oposició vots a favor i l’abstenció dels 6 del PP. Totes instaven a altres administracions a prendre mesures contra la crisi. 

Es demanava l’aplicació d’una Llei de Dependència que només existeix sobre el paper i que ha traït les esperances de la major part de les persones que necessiten suport.  També es demanaren mesures de suport a les persones estafades per la banca rescatada amb els nostres impostos.  I l’actualització de les pensions en relació a l’increment de l’IPC, ja que les persones pensionistes han hagut de fer front a les tisorades i les pujades dels impostos i de preus mentre ajuden fills i filles ofegats pels deutes i l’atur.  I el pagament del deute de la Generalitat Valenciana amb les farmàcies que havia provocat la vaga i les consegüents dificultats per a les persones majors i les malaltes cròniques.

Només hi hagué unes vagues referències a persones del poble que esperen la prestació per dependència i a altres que, segons es creu, estan a punt de perdre la casa en mans del banc.  Cap denúncia del desnonament de més de 200 persones a l’antiga caserna de Bonrepós, consumat poc abans que s’iniciara el Ple.  No es parlà dels quasi 100 lots setmanals que Caritas distribueix entre gent del poble que ha d’elegir entre pagar la hipoteca i menjar.

La sensació era la de ser a un avió amb els motors aturats i que perd altura, pilotada per gent que, amb la Generalitat desapareguda en mig del seu propi desastre de corrupció i mala gestió, confia el comandament al govern de Madrid. No podem esperar que l’ajuntament reclame a l’administració que l’ha intervingut i ofegat.  La mateixa ens espolia fins a sumar els més de 6.000 milions d’euros[1]anuals que marxen del País Valencià i mai tornen.

La corporació no té ni capacitat ni voluntat per a fer front a les seues pròpies competències[2en favor de la gent afectada per totes eixes problemàtiques, com els serveis socials, d’inserció i d’igualtat, o com la participació en l’atenció primària de salut; o com el suport a l’ensenyament a través, per exemple, de l’Escola de persones adultes; o com les solucions que necessita el CEIP Carraixet; o la neteja de parcs i carrers plens de fem i la recollida dels residus que desborden els contenidors…

En lloc de mocions per a instar a altres administracions, l’Ajuntament ha de deixar de dimitir de les seues funcions. I, per això, fan falta iniciatives contra l’espoli del poble treballador valencià.

L’única qüestió centrada en les competències municipals fou la decisió de no cobrar el Ple, aprovada per unanimitat.  Cada membre de la Corporació renuncià als poc més de 35€ de retribució per aquest Ple, ja que un acord de l’oposició, en començar aquesta legislatura, acabà amb els més de 200€, en el cas del Plenari que es rebien anteriorment.



[1]Llibertat.cat, 28.06.2012, Les organitzacions independentistes denuncien els 6.000 milions d'espoli que pateix el País Valencià, http://www.llibertat.cat/2012/06/les-organitzacions-independentistes-denuncien-els-6.000-milions-d-espoli-que-pateix-el-pais-valencia-18420

[2]Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les Bases del Règim Local. http://www.boe.es/buscar/act.php?id=BOE-A-1985-5392.  Art. 25.  Llei 8/2010, de 23 de juny, de la Generalitat, de Règim Local de la Comunitat Valenciana (DOCV núm. 6296 de 24.06.2010). http://www.docv.gva.es/portal/ficha_disposicion_pc.jsp?sig=007170/2010&L=1.  Art. 33.